DeFiChain Logosu
  • Coin Popülerlik
  • Coin Güven Durumu
  • Coin Projesi
  • Coin analizi

Genel Özellikler

  • Coin Ağı DeFiChain
  • Sertifika Bilinmiyor
  • Coin Firması DeFiChain Foundation
  • Coin Sitesi https://defichain.com/
  • Desteklediği Cüzdanlar MetaMask - Trust W.
  • Coin Arzı 1,200,000,000USD
  • Coin Hacmi 4021965USD
  • Kuruluş Yılı 2019
  • Listelendiği Borsalar Bittrex - Huobi Global - Bybit - KuCoin
  • Whitepaper https://www.defichain.com/white-paper/

DeFiChain Hakkında

Rate this post

DeFiChain (DFI) Nedir?

DeFiChain (DFI), çözümleriyle deneyimi en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen bir blok zinciri platformu olarak DeFi’nin potansiyelini Bitcoin (BTC) ekosistemine getiriyor. Yazılım platformu, dağıtık bilgisayar ağı tarafından desteklenmektedir. Protokol ayrıca işlemleri hızlı ve şeffaf bir şekilde yürütmek için tasarlanmıştır. Geliştirme ekibi, DeFiChain’i yenilikçi bir blok zinciri projesi olarak konumlandırıyor. Ölçeklenebilirlik, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik sorunlarına çözümler sunar.
2019 sonbaharında hayata geçirilen proje ile bankalarda standart olan finansal hizmetlerin (borç alma, yatırım, fon tutma gibi) sağlanması hedefleniyor. Bununla birlikte, DeFiChain protokolü ile bankacılık ağı arasında önemli bir fark vardır: DeFiChain, merkezi olmayan bir platformdur. Bu özellik, protokole birçok avantaj sağlar. Bu şekilde hiçbir otorite veya kuruluş ağı kontrol edemez. Her katılımcı, ağ protokolünün işleyişine katılma hakkına sahiptir. Yapılan her eylemin ağ üzerinde bir etkisi olacak ve katılımcılar DFI tokenleriyle ile ödüllendirilecek.

DeFiChain platformu, hızlı, şeffaf ve merkezi olmayan finansal hizmetler sunar. Proje, Bitcoin ağı üzerinde bir yazılım çatalı gerçekleştirilerek oluşturuldu. Her birkaç blokta bir Merkle kökü kullanarak Bitcoin blok zinciri ağına bağlanır. DeFiChain, Turing tamamlanmamış işlemlerden oluşur. Bu, gaz maliyetlerini azaltır ve akıllı sözleşme hataları riskini azaltır. Daha hızlı ve pürüzsüz çalışır.
DeFiChain’in ana işlevleri ve ürünleri, borç verme, sarılı token oluşturma (wrapping), fiyatlandırma oracle’ları, borsalar, varlık tokenizasyonu, temettü dağıtımı ve daha fazlasını içerir.

 

DeFiChain Kurucusu Kim?

DeFiChain Foundation, Kasım 2019’da kuruldu ve tüm DeFiChain (DFI) ticari markalarına ve alan adlarına sahip.

Organizasyon; ekosistem geliştirme, yeni ortaklıklar kurma, ortak araç üretimini yönlendirme ve DFI finansmanını denetlemeden sorumludur. Julian Hosp ve U-Zyn Chua, projenin merkezinde yer alan iki kilit isim.
Doktora Julian Hosp, DeFiChain Vakfı’nın Başkanı ve CEO’sudur. Aynı zamanda Cake DeFi’nin kurucu ortağıdır. Hosp, dünya çapında geniş bir takipçi kitlesine sahip kripto para birimi endüstrisinde etkili ve yetkili bir uzmandır.
Cake DeFi kurucu ortağı U-Zyn Chua, DeFiChain projesinin CTO’su ve araştırmacısıdır. Chua aynı zamanda Zyesis programının baş mühendisi ve Singapur hükümetine blok zinciri danışmanıdır.

 

DeFiChain Ağı Güvenli mi?

DeFiChain (DFI) akıllı sözleşme programlama dili, güvenli bir alternatif olarak kabul edilir. Çünkü Turing eksik biçimde çalışır. Ek olarak, DeFiChain güvenlik nedeniyle Bitcoin (BTC) blok zinciri ağına bağlıdır.

DeFiChain, ağın mevcut durumunun anlık görüntüsünü alır, şifreler ve Bitcoin blok zincirinde saklar. Bu işlem yedeklemeye benzer.
DeFiChain akıllı sözleşmesi Eylül 2020’de SlowMist Technology ve aynı yılın Ekim ayında KnownSec tarafından denetlendi. Herhangi bir güvenlik açığı bulunamadı.
DeFiChain’in nihai güvenlik katmanı, ilgili avantajlarından tam olarak yararlanan hibrit PoW-PoS konsensüs mekanizmasına dayanmaktadır.

 

DeFiChain (DFI) Nereden Alınır?

DeFiChain (DFI), Bittrex gibi önde gelen kripto para borsalarında listelenmiştir. DFI satın almak için diğer alternatifler arasında KuCoin, Uniswap (V2), DeFiChain DEX, Hotbit, LATOKEN ve Bitrue sayılabilir.

Coini Oyla

Rate this post

Yorumlar

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir