Zcash

Rate this post

Zcash (ZEC) nedir?

Zerocoin; gizlilik ve anonimlik odaklı merkezi olmayan bir kripto para birimidir. Ağdaki düğümlerin hassas bilgileri açığa çıkarmadan işlemleri doğrulamasını sağlayan zk-SNARK adlı sıfır bilgi kanıtı teknolojisini kullanır.
Popüler inanışın aksine, Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere piyasadaki çoğu kripto para birimi anonim değil, takma addır. Kullanıcıların kimlikleri açıkça ortaya çıkmamakla birlikte, her kullanıcının kendi açık adresi veya adresleri vardır. Veri bilimi ve blok zinciri uzmanları, çeşitli yöntemler uygulayarak işlemleri geriye dönük olarak izleyebilir.
Öte yandan Zcash işlemleri, anonim olarak kabul edilen kripto para birimlerinin aksine, halka açık bir blok zinciri üzerinde iletilse de, ZEC işlemleri gönderici ve alıcı adreslerini veya standart olarak gönderilen miktarı göstermez.Ancak, denetim veya uygunluk amaçlarıyla verilerin incelenmesi gerektiğinde, erişim için özel seçenekler mevcuttur.
Zcash, ilk olarak Bitcoin’in orijinal kod tabanına dayalı olarak 28 Ekim 2016’da piyasaya sürüldü.

Zcash’in kurucusu kimdir?

Zcash, 2016 yılında kripto para birimi savunucusu, bilgisayar güvenliği uzmanı ve girişimci Zooko Wilcox-O’Hearn tarafından kuruldu. Ayrıca, Zcash’in gelişimini denetleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Electronic Coin Company’nin (ECC) kurucusudur.
Wilcox-O’Hearn, kriptografi ve bilgi güvenliği sektörlerinde 25 yılı aşkın deneyime sahiptir. Bir geliştiricidir ve eski e-para şirketi DigiCash, eşler arası veri depolama yazılımı Mojo Nation ve Tahoe Least-Authority File Store dosya sistemi dahil olmak üzere birçok projeye katkıda bulunmuştur.Ayrıca, dijital güvenliği geliştirmeye ve temel gizlilik haklarını korumaya odaklanan bir teknoloji şirketi olan Least Authority Enterprises’ı kurdu ve BLAKE3 kriptografik hash işlevinin bir başka mucidi.

 

Dolaşımda ne kadar Zcash var?

Genel olarak, Zcash token ekonomisi Bitcoin ağına benzer: madenciliği yapılabilen ve 21 milyona kadar token arzı yaratan bir kripto para birimi.
Yeni ZEC varlıkları “blok sübvansiyonları” şeklinde yaratılır. Yani yeni bir blok oluşturulup blok zincirine eklendiğinde belirli bir miktarda para üretilir. Sırasıyla “madenci sübvansiyonları” ve “kurucu ödülleri” şeklinde %80 ila %20 oranında dağıtır. Toplam ZEC arzı 21 milyona yaklaştıkça, üretimi yavaşlatmak için blok sübvansiyonu periyodik olarak yarıya indirilir.
Madencilik sübvansiyonu son bloğu çıkaran madencilere, kurucu ödülü ise Electronic Coin Company (ECC), Zcash Vakfı, ECC organizasyonu ve çalışanlarına kurucularına dağıtılıyor.

 

Zcash (ZEC) nereden satın alınır?

Zcash kripto para birimi en popüler isimlerden biridir. Zcash, önde gelen birçok kripto para borsasında satın alınabilir, bunlardan bazıları:

• Binance
• Bitcoin
• Huobi Küresel
• BKEX
• OKEx

ZcashZcash 2022Zcash CoinZcash Güncel
Comments (0)
Add Comment