IOTA

Rate this post

IOTA (MIOTA) Nedir?

IOTA, geleneksel dağıtık defter teknolojisinden farklı bir sistemdir. IOTA aslında bir blok zinciri değildir. Bunun yerine, Tangle adı verilen bir teknolojiyi kullanarak işlemleri doğrulayan bir düğüm sistemidir. Platformun arkasındaki kuruluş, geleneksel blok zincirlerden daha yüksek hızlar sunduğunu ve sürekli genişleyen Nesnelerin İnterneti (IoT) ekosistemi için ideal bir zemin olduğunu söylüyor.

Blockchain olmadığı için madenciler de yok ve madenciler olmadığı için ücret de yok. Kullanımdaki ağ tıkandığında bir fiyat balonu olur, ancak IOTA minimum ücretle sınırsız verimlilik sağlamak için tasarlanmıştır.

IOTA’nın amacı, zaman içinde IoT cihazları arasındaki işlemler için fiili platform olmaktır. Hesaplamaların 2024 yılına kadar yaklaşık 20,4 milyar cihaz olabileceğini iddia ettiği düşünüldüğünde, bu büyük bir iş olabilir.

IOTA’nın arkasındaki ekip, potansiyel kullanım durumlarının burada bitmediğine inanıyor. Dağıtılmış defterlerin herkese dijital bir kimlik sağlayabileceğine, otomobil sigortası poliçelerinin fiili kullanımına dayalı sonuçları gösterebileceğine, son teknoloji akıllı şehirlerin önünü açabileceğine, sorunsuz küresel ticaret sağlayabileceğine ve ürünlerin orijinalliğini kanıtlayabileceğine inanıyorlar.

 

IOTA’nın kurucusu kimdir?

IOTA ağı; Sergey Ivancheglo, Serguei Popov, David Sønstebø ve Dominik Schiener olmak üzere dört kurucu ortağı vardır.
IOTA Vakfı’na göre, program o zamandan beri hızla büyüdü ve ekip üyeleri şimdi 25’ten fazla ülkeye yayıldı.
Sønstebø ve Schiener, kurulun ortak başkanlarıdır ve Popov, kuruluşun yönetim kurulu üyesi ve araştırma direktörüdür.
Ivancheglo, Haziran 2019’da Berlin merkezli projeden ayrıldı, ancak resmi olmayan bir danışman olarak kaldı. O dönemde yaptığı açıklamada, “Artık IOTA Vakfı’nın 2014 ve 2015’te hayata geçirmeyi planladığı projeleri uygulamak için benim için en iyi ortam olmadığına inanıyorum. En iyi işlerimi, katı kuralların olmadığı ortamlarda yaptım. Bağımsız olarak, IOTA’larda donanım ve Yazılım Çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum.”

 

IOTA (MIOTA) nereden satın alınır?

MIOTA; Binance, Bitfinex ve OKEx dahil olmak üzere birçok borsada mevcuttur. Projeye göre, bitcoin, ethereum, stabilcoins, yen, euro, sterlin ve dolar dahil olmak üzere jetonları fiat para birimleriyle bağlayan bir dizi ticaret çifti var.
Kripto para dünyasındaki yeni başlayanlar, IOTA’yı nasıl edineceklerine dair sorularına çeşitli şekillerde cevap bulabilirler ancak CoinMarketCap olarak mümkün olan en doğru bilgiyi sağlamaya çalışıyoruz.

IOTAIOTA 2022IOTA CoinIOTA Güncel
Comments (0)
Add Comment