IOST

Rate this post

OST (IOST) Nedir?

IOST’un kendisi; onu “süper hızlı”, eksiksiz, merkezi olmayan bir blockchain ağı ve ekosistemi olarak tanımlar ve kendi düğümleri, cüzdanları ve “yeni nesil” konsensüs protokolü – Proof of Trust ile öne çıkar.

 

IOST Kurucusu Kim?

Proje Ocak 2018’de Jimmy Zhong, Terrence Wang, Justin Li, Ray Xiao, Sa Wang ve Kevin Tan tarafından uygulandı.
Zhong ayrıca ABD ve Çin’de farklı teknoloji girişimleri kurdu. Üniversitedeyken, öğrencilerin bildiri alışverişinde bulunabilecekleri pazarlama şirketini 40 milyon dolara sattı. Ardından Pekin’e geri döndü ve geliştirdiği diğer projelerle birlikte IOST’yi başlattı. Wang, kariyerinin başlarında Uber’de yazılım mühendisi olarak çalıştı. Bay Wang, Minnesota Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi bölümünden mezun oldu ve Princeton Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi alanında yüksek lisans derecesi aldı. Bay Li, Goldman Sachs Yatırım Bankası’nda ve Mobike’da veri bilimcisi olarak çalıştı. Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünden onur derecesiyle mezun oldu. Öte yandan, Ethercap kurucu ortağı Tan, Tsinghua Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi diplomasına sahiptir.
Jimmy ve Sa ile birlikte Xiao, akıllı kiosk donanımına odaklanan yapay zeka şirketi Dora’nın kurucusudur. Bilgisayar Bilimleri ve Kantitatif Ekonomi alanlarında üniversite eğitimi aldı.

 

IOST Neden Farklı?

IOST blok zinciri altyapısı, açık kaynak kodlu, güvenli ve ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. Her biri gelecekteki çevrimiçi hizmetlerin bel kemiği olarak öne çıkıyor.
Ekip, ağdaki işlemlerin güvenli ve verimli olmasını sağlayan Proof of Belief adlı bir fikir birliği algoritması geliştirdi.
IOST, büyük şirketlerin ölçeklenebilir olmadıkça müşterilere blok zinciri çözümleri sağlayamayacağına ve IOST’nin bu sorunu temelden çözmek için çalıştığına dikkat çekiyor. Bu sorunun üstesinden gelmek için, Internet of Services Token tanıtıldı.
IOST protokolünü anlamanın en iyi yollarından biri, onu en yakın rakipleriyle karşılaştırmaktır. Bu alanda Ethereum, geliştiriciler için en popüler akıllı sözleşme platformudur. Protokol ayrıca, büyük kullanılabilirlik ve yüksek ölçeklenebilirlik ile akıllı sözleşme platformları EOS ve TRON ile karşılaştırılabilir.

IOST ile rakipleri arasındaki en büyük fark, Ethereum’un saniyede 100.000’e kadar işlem gerçekleştirebileceğini iddia etmesi, buna karşılık Tron için 2.000 ve EOS için 4.000 işlem gerçekleştirebileceğini iddia ediyor.

 

IOST Ağı Güvenli mi?

Yüzlerce niş blok zinciri çözümüyle rekabet edebilmek için IOST, blok zinciri ağının ölçeklenebilirliğini ve güvenliğini artırmak için İnanılırlık İspatı (PoB) protokollerine ve verimli dağıtık bölme işlemine (EDS) güvenir.
IOST, kurumsal kullanım için tasarlanmıştır.

 

IOST (IOST) Nereden Alınır?

IOST; Bittrex, CoinEx, Livecoin, Binance ve Bitrue gibi birçok borsadan satın alınabilir.

IOSTIOST 2022IOST CoinIOST Güncel
Comments (0)
Add Comment