1inch Network

Rate this post

1inch (1INCH) nedir?

1inch, birden fazla merkezi olmayan borsa (DEX) ağına doğrudan bağlanarak bir veri toplayıcı görevi görür. Tüm platformlarda kullanıcıları için en uygun alım satım seçeneklerini tespit eder. Kullanıcılar, uygun ticaret seçeneklerini belirlemek ve en iyi fiyatı bulmak için her borsaya bakmalıdır. DEX toplayıcıları, manuel kontrol ihtiyacını ortadan kaldırarak DEX işlemlerinin verimliliğini artırır.
DEX toplayıcıları, farklı DEX’lerden likidite sağlayarak çalışır. Bu, kullanıcılara tek bir DEX’te bulabileceklerinden daha iyi token alım, satım oranlarını hızlı bir şekilde sağlayabilecekleri anlamına gelir.

1inch; Binance Labs, Galaxy Digital, Greenfield One, Libertus Capital, Dragonfly Capital, FTX, IOSG, LAUNCHub Ventures ve Divergence Ventures gibi yatırımcılar tarafından desteklenen 2,8 milyon dolarlık fon sağladıktan sonra Ağustos 2020’de piyasaya sürüldü. Aralık 2020’de 1inch, ParaFi Capital, Blockchain Capital, Nima Capital ve Spartan Group dahil olmak üzere çeşitli yatırımcılardan Pantera Capital liderliğindeki A Serisi turda 12 milyon dolar topladı. Bu yatırım turu, SAFT (Simple Agreement for Future Tokens) adı verilen gelecekte aktif olacak bir token sözleşmesi modelinde yapıldı.
2020 kışında 1inch, kendi otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolü Mooniswap’ı piyasaya sürdü.
Aralık 2020’de 1inch, 1INCH yönetişim tokenini yayınladı. 1inch ağı, bir Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) tarafından yönetilmeye başlandı.

 

1inch Network Kurucusu Kim?

1inch Network, 2019 ETHNewYork hackathon etkinliği sırasında Sergej Kunz ve Anton Bukov tarafından kuruldu. İkili daha önce Kunz’un YouTube kanalında (CryptoManiacs) canlı yayında tanışmış ve birlikte bir hackathon’a katılmaya karar vermişti. Singapur’daki bir hackathon’da bir büyük ödül ve Ethereum Global’de iki büyük ödül kazandılar.

1inch’e katılmadan önce Kunz, ürün fiyatlarını toplamaktan sorumlu bir şirket olan Commerce Connector’da kıdemli bir geliştiriciydi. Herzog iletişim ajansında yazılım işinde çalıştı, Mimacom Consulting’de projeler yönetti ve ardından Porsche’de geliştirici ve siber güvenlik ekiplerinde tam zamanlı çalıştı.
Bukov şu anda 1inch’in CTO’su. 2002 yılından beri yazılım geliştirme bölümünde çalışmaktadır. 2017’den beri gDAI.io ve NEAR Protocol dahil olmak üzere çeşitli merkezi olmayan finans (DeFi) ürünleri üzerinde çalışıyor.

 

1inch (1INCH) Nereden Alınır?

1inch token; Binance, Huobi Global, Uniswap ve 1inch dahil olmak üzere çeşitli borsalarda listeleniyor.

1inch Network1inch Network 20221inch Network Coin1inch Network Güncel
Comments (0)
Add Comment